Markanter is genomineerd voor GroenLintje 2013

GroenLinks maakt zich sterk voor een groene en sociale gemeente en we geven graag een pluim aan anderen die zich daar ook voor inzetten. Stem in de poll hieronder op de genomineerden en kom ook naar de uitreiking zaterdag 15 juni om 17.00 bij Driekant!

De groene lintjes worden op zaterdagmiddag 15 juni om 17.00 uitgereikt in de kelder van de Driekant. Voor alle kandidaten is er iets lekkers van de Driekant en de winnaars van het groene lintje krijgen ook een mooie prijs.

De jury, onder politiek onafhankelijk voorzitterschap van Henk Smit kiest dan een bedrijf en een sociaal initiatief, waarbij de stemmen hieronder ook meewegen. Bij het winnende initiatief/bedrijf organiseert GroenLinks een bezoek. Vorig jaar werd het lintje opgespeld bij het initiatief “In de Zuidwijken komt het van de grond”. Bestuur en fractie van GroenLinks hebben toen een zaterdag meegeholpen en uitgebreid gesproken met de initiatiefnemers.

De genomineerde bedrijven zijn:

– Hotel Inntel: biedt mensen die aan de kant van de arbeidsmarkt staan (ism Het Plein) een betaalde werkervaringsplaats om te experimenteren en door werkervaring een keuze te maken. Vaste medewerkers zijn betrokken bij de begeleiding, waardoor het mes aan 2 kanten snijdt.

– Markanter: 10 medewerkers van Delta, de complete afdeling elektronica, gedetacheerd Markanter BV. Medewerkers hebben diverse werkzaamheden en leveren door een positief groepsproces een bijdrage aan het bedrijf.

– ProFlite: neemt regelmatig medewerkers in dienst die een kans verdienen. Hierbij ligt de nadruk op kandidaten die op de reguliere arbeidsmarkt weinig kansrijk lijken. In veel gevallen is het resultaat dat dergelijke arbeidskrachten opbloeien door de geboden kans en hiermee samenhangende eigen verantwoordelijkheid.

De genomineerde initiatieven zijn:

– Stichting LeergeldZutphen investeert op duurzaam in participatie en ontwikkeling van kinderen, die zonder extra steun aan de zijlijn van de samenleving terecht dreigen te komen. “Alle kinderen mogen meedoen, want nu meedoen is straks meetellen.”

– Theaterwerkplaats De Rode Hoed wil de verborgen talenten zichtbaar maken. Theater maken biedt mensen immers bij uitstek een kans om te laten zien wie ze zijn. Elk mens heeft iets te vertellen, de kunst is te horen wat iemand te vertellen heeft.

– Eetcafé van MFC Waterkracht met kok Martin Sengers voorziet in een behoefte aan ontmoeting. Bijzonder aan dit café is de mogelijke verbinding met stadslandbouw op het voormalige jeugdgevangenisterrein.

Breng hier meteen je stem uit! Tip: met je smartphone of ipad kun je ook stemmen.