Zaterdag 15 juni werden -in een prachtige gewelvenkelder in Zutphen- de Groene Lintjes 2013 uitgereikt. Dit jaar waren de lintjes bestemd voor een sociaal initiatief en voor een bedrijf/ organisatie, die ook kansen biedt aan mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt. Nieuw was het stemmen op de site: op de genomineerden is ruim 2000 keer gestemd! Dit woog de jury, onder politiek onafhankelijke voorzitterschap van Henk Smit, mee in haar oordeel. De winnaars van 2013 zijn: Markanter en de Rode Hoed!

GroenLinks staat voor een samenleving waar iedereen meedoet en de kans krijgt zijn/haar talenten ontwikkelen. De genomineerden voor het Groene Lintje 2013 werken ieder op eigen wijze aan dit ideaal.

De genomineerden waren ruim vertegenwoordigd en werden in de gewelvenkelder ontvangen met een drankje en hapje. Na een hartelijk welkom door de voorzitter kregen alle genomineerden een hoofdprijs aangeboden van de Driekant: een gevulde brood tas. Een mooi symbool voor de wens dat iedereen in staat is zelf het dagelijks brood te verdienen.

Allereerst werden de juryrapporten (zie bijlage) voor de sociale initiatieven voorgelezen. Het Groene Lintje voor het sociale initiatief 2013 ging naar: Theaterwerkplaats De Rode Hoed. De kracht van dit project zit in de wens: “Verborgen talenten zichtbaar maken”. De vertegenwoordigers van Eetcafé Waterkracht en Stichting Leergeld kregen de prachtig ingelijste oorkonde.

Daarna kwamen de bedrijven aan bod. Het Groene Lintje ging naar Markanter onder andere voor de wijze waarop de afdeling Elektronica van Delta in zijn geheel is overgenomen; iedere medewerker is meegegaan. Hotel Inntel en Proflite  kregen eveneens een oorkonde, felicitaties en een hartelijk applaus.

De winnaars van het Groene Lintje kunnen een keuze maken uit: bowlen met deelnemers, een workshop van de Theaterwerkplaats of een diner bij de jonge ondernemer van “Taco’s en Tapas”. Binnenkort maakt GroenLinks een afspraak voor een werkbezoek bij de winnaars van het Groene Lintje, daarover meer op deze site.

Zondag 16 juni 2013, 14:20u – Liza Luesink

Juryrapport bedrijven Groene Lintje 2013