Groene lintjes 2013 uitgereikt!

Zondag 16 juni 2013, 14:20u – Liza Luesink

Bron: http://zutphen.groenlinks.nl/uitreikinggroenelintje2013
Bron: http://zutphen.groenlinks.nl/uitreikinggroenelintje2013

Zaterdag 15 juni werden -in een prachtige gewelvenkelder in Zutphen- de Groene Lintjes 2013 uitgereikt. Dit jaar waren de lintjes bestemd voor een sociaal initiatief en voor een bedrijf/ organisatie, die ook kansen biedt aan mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt. Nieuw was het stemmen op de site: op de genomineerden is ruim 2000 keer gestemd! Dit woog de jury, onder politiek onafhankelijke voorzitterschap van Henk Smit, mee in haar oordeel. De winnaars van 2013 zijn: Markanter en de Rode Hoed!

GroenLinks staat voor een samenleving waar iedereen meedoet en de kans krijgt zijn/haar talenten ontwikkelen. De genomineerden voor het Groene Lintje 2013 werken ieder op eigen wijze aan dit ideaal.

De genomineerden waren ruim vertegenwoordigd en werden in de gewelvenkelder ontvangen met een drankje en hapje. Na een hartelijk welkom door de voorzitter kregen alle genomineerden een hoofdprijs aangeboden van de Driekant: een gevulde brood tas. Een mooi symbool voor de wens dat iedereen in staat is zelf het dagelijks brood te verdienen.

Allereerst werden de juryrapporten (zie bijlage) voor de sociale initiatieven voorgelezen. Het Groene Lintje voor het sociale initiatief 2013 ging naar: Theaterwerkplaats De Rode Hoed. De kracht van dit project zit in de wens: “Verborgen talenten zichtbaar maken”. De vertegenwoordigers van Eetcafé Waterkracht en Stichting Leergeld kregen de prachtig ingelijste oorkonde.

Daarna kwamen de bedrijven aan bod. Het Groene Lintje ging naar Markanter onder andere voor de wijze waarop de afdeling Elektronica van Delta in zijn geheel is overgenomen; iedere medewerker is meegegaan. Hotel Inntel en Proflite  kregen eveneens een oorkonde, felicitaties en een hartelijk applaus.

De winnaars van het Groene Lintje kunnen een keuze maken uit: bowlen met deelnemers, een workshop van de Theaterwerkplaats of een diner bij de jonge ondernemer van “Taco’s en Tapas”. Binnenkort maakt GroenLinks een afspraak voor een werkbezoek bij de winnaars van het Groene Lintje, daarover meer op deze site.

Juryrapport bedrijven Groene Lintje 2013

Nominatie GroenLintje 2013

Markanter is genomineerd voor GroenLintje 2013

GroenLinks maakt zich sterk voor een groene en sociale gemeente en we geven graag een pluim aan anderen die zich daar ook voor inzetten. Stem in de poll hieronder op de genomineerden en kom ook naar de uitreiking zaterdag 15 juni om 17.00 bij Driekant!

De groene lintjes worden op zaterdagmiddag 15 juni om 17.00 uitgereikt in de kelder van de Driekant. Voor alle kandidaten is er iets lekkers van de Driekant en de winnaars van het groene lintje krijgen ook een mooie prijs.

De jury, onder politiek onafhankelijk voorzitterschap van Henk Smit kiest dan een bedrijf en een sociaal initiatief, waarbij de stemmen hieronder ook meewegen. Bij het winnende initiatief/bedrijf organiseert GroenLinks een bezoek. Vorig jaar werd het lintje opgespeld bij het initiatief “In de Zuidwijken komt het van de grond”. Bestuur en fractie van GroenLinks hebben toen een zaterdag meegeholpen en uitgebreid gesproken met de initiatiefnemers.

De genomineerde bedrijven zijn:

– Hotel Inntel: biedt mensen die aan de kant van de arbeidsmarkt staan (ism Het Plein) een betaalde werkervaringsplaats om te experimenteren en door werkervaring een keuze te maken. Vaste medewerkers zijn betrokken bij de begeleiding, waardoor het mes aan 2 kanten snijdt.

– Markanter: 10 medewerkers van Delta, de complete afdeling elektronica, gedetacheerd Markanter BV. Medewerkers hebben diverse werkzaamheden en leveren door een positief groepsproces een bijdrage aan het bedrijf.

– ProFlite: neemt regelmatig medewerkers in dienst die een kans verdienen. Hierbij ligt de nadruk op kandidaten die op de reguliere arbeidsmarkt weinig kansrijk lijken. In veel gevallen is het resultaat dat dergelijke arbeidskrachten opbloeien door de geboden kans en hiermee samenhangende eigen verantwoordelijkheid.

De genomineerde initiatieven zijn:

– Stichting LeergeldZutphen investeert op duurzaam in participatie en ontwikkeling van kinderen, die zonder extra steun aan de zijlijn van de samenleving terecht dreigen te komen. “Alle kinderen mogen meedoen, want nu meedoen is straks meetellen.”

– Theaterwerkplaats De Rode Hoed wil de verborgen talenten zichtbaar maken. Theater maken biedt mensen immers bij uitstek een kans om te laten zien wie ze zijn. Elk mens heeft iets te vertellen, de kunst is te horen wat iemand te vertellen heeft.

– Eetcafé van MFC Waterkracht met kok Martin Sengers voorziet in een behoefte aan ontmoeting. Bijzonder aan dit café is de mogelijke verbinding met stadslandbouw op het voormalige jeugdgevangenisterrein.

Breng hier meteen je stem uit! Tip: met je smartphone of ipad kun je ook stemmen.

Markanter ‘koopt’ Delta Electronica

ZUTPHEN – Delta breidt de samenwerking uit met het bedrijf Markanter; er worden tien medewerkers gedetacheerd.

Dit is de voltallige afdeling elektronica van Delta. Alle werkzaamheden van deze afdeling worden overgenomen door Markanter. De medewerkers blijven bij Delta in dienst maar zullen hun werkzaamheden nu onder aansturing van Markanter uitvoeren. De werkplek verandert voor de medewerkers niet. Het bedrijf blijft in eerste instantie gevestigd in het gebouw van Delta in Zutphen. Delta geeft hiermee invulling aan het streven zo veel mogelijk medewerkers een zo regulier mogelijke werkplek te bieden bij regionale ondernemingen.
Lees hier het hele artikel.